Meteorologii promit căldură anormală

Vara anormal de caldă în 2020

   O vară anormal de caldă așteaptă țările emisferei nordice: Organizația Meteorologică Mondială a avertizat în acest sens. Experții spun că sezonul de vară 2020 poate fi unul dintre cele mai tari din istoria înregistrărilor de temperatură.



   Predicii, cu sprijinul experților OMS, pregătesc îndrumări pentru autoritățile locale, medicii, serviciile sociale și publicul. Sarcina este de a ajuta societatea să supraviețuiască cele mai tari săptămâni, să înveți să distingi între temperatura virală și supraîncălzirea, să stabilești dacă coronavirusul se răspândește prin sisteme de climatizare etc.

   De obicei, în timpul căldurii, se recomandă vizitarea spațiilor publice cu aer bine răcit, însă, în contextul pandemiei COVID-19, acest lucru este contrar standardelor de securitate sanitară.

   Temperaturile ridicate sunt deosebit de periculoase pentru sugari, vârstnici și persoanele cu insuficiență cardiacă, plămâni și rinichi. Pe fondul valurilor de căldură din 2003, până la 70 de mii de oameni au murit în Europa într-un sezon.



Autor: Ekaterina Guseva| Etichete:  #Moldova  #vreme | Sursa: Euronews

Toate Articolele