Stație meteo (Higrometru) Beurer HM16

Disponibilitatea: este
400 lei
- +

Higrometrul Beurer HM16 este un dispozitiv compact care este utilizat pe scară largă pentru controlul microclimatului într-o varietate de camere. Ușurința sa de utilizare îl face foarte popular.

Ce este?

Stația meteo Beurer HM16 este un dispozitiv de dimensiuni mici, care este utilizat pentru a determina citirile actuale ale temperaturii aerului și ale umidității sale relative. Dispozitivul poate fi amplasat pe un perete în stare suspendată sau pe orice suprafață plană (higrometrul are un suport special rabatabil care permite instalarea acestuia în poziție verticală). Dispozitivul are un afișaj suficient de larg, foarte ușor de citit, pe care sunt afișate informațiile necesare.

Higrometru electronic Beurer HM16.

Dispozitivul este alimentat independent. Se folosesc două baterii CR2025, care sunt incluse în kit la comandarea higrometrului.

Informațiile digitale aflate pe afișajul dispozitivului includ mai multe elemente:

  • temperatura ambientală curentă;
  • umiditatea relativă actuală a mediului;
  • timpul exact.

Dispozitivul afișează așa-numitele valori „extreme” - cele mai mici și cele mai mari valori care au fost înregistrate în timpul întregii funcționări a dispozitivului. Pentru confortul utilizatorului, higrometrul poate afișa temperatura atât în grade Celsius, cât și în grade Fahrenheit. Comutarea între cântare are loc prin apăsarea unui buton special.

Dispozitivul are doar două butoane care pot afecta informațiile de pe ecran. Una dintre ele reglează scala de afișare a temperaturii, iar cealaltă arată valorile minime și maxime ale temperaturii și umidității relative, care au fost înregistrate pe parcursul întregii funcționări a dispozitivului.

Specificații

Umiditate relativă, interval de măsurare, în%Temperatura, domeniul de măsurare, în C °
20-950-50

 

Precizie pentru citirile de temperatură± 1 °
Dimensiuni higrometru, cm.10x8x1.2
Dimensiuni afișaj, cm.7,4x5

Cum să vă pregătiți pentru muncă?

Înainte de a continua măsurarea indicatorilor de temperatură și a umidității relative din cameră, este necesar să pregătiți corect dispozitivul pentru funcționare. Pentru a face acest lucru, trebuie să îl despachetați cu atenție și să vă asigurați că caracterul complet al dispozitivului se potrivește cu cel indicat în instrucțiunile de utilizare. Apoi, trebuie să inspectați dispozitivul pentru prezența diferitelor deteriorări mecanice. Dacă nu există, puteți începe să porniți higrometrul și să îl utilizați. Pentru a aduce dispozitivul în stare de funcționare, trebuie doar să introduceți bateriile, care sunt, de asemenea, furnizate în kit, într-un conector special.

Un higrometru Beurer HM16 montat pe o masă.

Cum se folosește?

Pentru ca citirile obținute cu stația meteo Beurer HM16 să fie cele mai exacte, este necesar să respectați cu strictețe câteva reguli pentru utilizarea dispozitivului:

  • nu expuneți dispozitivul la diverse daune mecanice (șoc, presiune, picături). Un impact puternic poate afecta negativ funcționarea dispozitivului;
  • nu amplasați dispozitivul în imediata apropiere a elementelor care pot afecta citirile. Aceste elemente pot fi surse de căldură (baterii sau încălzitoare), surse reci și umidificatoare de aer. Aproape de astfel de instrumente, citirile stației meteo se vor schimba semnificativ;
  • nu încălcați instrucțiunile de utilizare. Citirea atentă a instrucțiunilor de utilizare anexate vă va ajuta să utilizați corect higrometrul;
  • nu ștergeți afișajul cu diverse lichide agresive care pot interfera cu afișarea corectă a valorilor.

În primele minute după pornire, dispozitivul abia începe să măsoare, deci este posibil ca citirile să nu fie complet exacte. În funcționare normală, dispozitivul reacționează instantaneu la orice schimbări, chiar minore, ale climatului interior.

Dacă simbolurile „LL” sunt prezente pe afișaj în locul citirilor de umiditate relativă, umiditatea camerei este mai mică de 20% (limita inferioară a domeniului de măsurare). Simbolurile „HH” indică faptul că umiditatea din cameră este de peste 95%.

Puteți găsi aici instrucțiunile de utilizare pentru Higrometrul Beurer HM16 (format de fișier .pdf)

Unde se folosește?

Higrometrul Beurer HM16 poate fi utilizat într-o mare varietate de aplicații. Cel mai adesea este cumpărat de consumatorii obișnuiți pentru a controla microclimatul dintr-o zonă rezidențială. Ușurința de utilizare a dispozitivului și compactitatea acestuia, precum și mai multe opțiuni de plasare (pe perete sau pe masă) îl fac foarte popular.

Dacă doriți, puteți lua stația meteo cu dvs. în vacanță, la pescuit sau la vânătoare. Dimensiunile sale reduse (dimensiunea unui higrometru este de doar câțiva centimetri) vă permite să îl așezați într-o pungă sau buzunar. Acest lucru vă va permite să monitorizați constant temperatura ambiantă.

Utilizarea higrometrului prezentat este, de asemenea, foarte importantă pentru diferite instituții medicale - spitale, clinici, sanatorii și spitale de zi. Specificitatea unor astfel de premise implică menținerea constantă a unui microclimat benefic. De asemenea, este posibil să utilizați dispozitivul în birouri și spații industriale, în care este necesar să se mențină în mod constant anumiți indicatori climatici.

Prețul unui higrometru Beurer HM16 în diferite magazine poate varia semnificativ. În medie, prețul dispozitivului variază între 900-1500 ruble. Acest cost redus face dispozitivul și mai atractiv. Achiziționarea unei stații meteo compacte vă va permite să monitorizați constant temperatura camerei și umiditatea relativă din ea și, dacă este necesar, să reglați microclimatul.

Recenzie video (în engleză)