Sifon pentru aparate de climatizare HL138

Disponibilitatea: este
990 lei
- +

Sifon pentru condens cu montaj ingropat - HL138

Sifon pentru condens cu montaj ingropat, cu cartus transparent si extractabil pentru curatare, prevazut cu garda de apa si suplimentar cu obturator mecanic (bila) pentru blocarea mirosului.



   In multe situatii solutiile pentru evacuarea apei de condens sunt omise la momentul executarii proiectului. De cele mai multe ori rezolvarea acestei probleme este lasata la latitudinea si imaginatia instalatorilor si ca urmare exista riscul aparitiei unor erori. In acelasi timp, atunci cand trebuie evacuate cantitati mici de apa, pot aparea diferite probleme ce teoretic se pot evita din stadiul de proiectare. Astfel, trebuie avute in vedere cateva aspecte:

 

Auto curatare

   Sifoanele utilizate pentru evacuarea unor cantitati mici de apa (apa de condens de la aparate de aer conditionat sau sisteme de climatizare si incalzire) sunt deosebite, ca urmare a vitezei extrem de reduse de curgere, ce nu asigura efectul de autocuratare al sifonului. Din acest motiv are sens sa se asigure un diametru suficient pentru tevile de scurgere (minim 32 mm). Se recomanda instalarea tevilor orizontal in directia sifonului cu o panta de minim 10%.

 

Obturarea mirosului

   Atunci cand echipamentele nu functioneaza o perioada mai indeungata de timp, garda de apa din sifonul de condens se poate evapora. Din acest motiv este bine sa se aleaga sifoane care fie au o garda suficient de mare de apa (ex: HL136.2) sau sifonul este dotat cu un obturator mecanic de miros (ex: HL136N, HL136NT, HL136.3, HL138 sau HL21)

 

Diferente de presiune

   In cazul sistemelor centralizate de aer conditionat sau ventilatie sifonul trebuie astfel instalat incat in cazul aparitiei vacumului, aerul din incapere nu trebuie sa patrunda in sistem. Pe de alta parte, in cazul aparitiei supra-presiunii, aerul din instalatie nu trebuie sa scape prin sifon. Pentru astfel de situatii este potrivit sifonul HL136.2 (pana la 2800Pa).

Modelele HL136N, 136NT si 136.3 previn intrarea aerului in sistem in cazul aparitiei vacumului pana la 1300 Pa.

 

Intretinerea si curatarea

   In cazul sifoanelor de condens ingropate (numai HL138) va rog sa va asigurati ca aveti un acces facil la sifon. Intervalele de inspectare depind de caracteristicile si cantitatea particulelor solide din aer (praf). In cazul sifoanelor pentru aparate de aer conditionat se recomanda cel putin o inspectie inainte de inceperea sezonului.



Date tehnice

- Realizat din PP (polipropilena) si ABS

- Debit: 0,15 l/sec

- La admisie prevazut cu o garnitura flexibila din elastomeri (HL01096D) pentru tevi sau tuburi flexibile cu diametru exterior intre 20 si 32 mm (diametrul interior minim al tubului de admisie: 18 mm)

- Prevazut cu racord la scurgere D = 32 mm

- Obturarea mirosului se asigura cu garda de apa, 50 mm si suplimentar cu bila. Bila are rolul de asigura obturarea mirosului si in eventualitatea evaporarii apei ce asigura garda de apa.

- Cartusul sifonului este detasabil si se poate curata ori de cate ori este necesar. Pentru intrertinere si curatare sunt necesari 3 pasi:

1. Scoateti capacul

2. Extrageti cartusul din sifon cu un cleste (apa nu se va scurge)

3. Curatati cartusul sau inlocuiti-l in cazul in care este foarte murdar

- Prevazut cu capac ajustabil prin sectionare pentru adancime dorita de ingropare. Adancimea minima de instalare este de 60 mm.