Recuperator de aer BSK ZEPHYR

Disponibilitatea: este
6 900 lei
6 200 lei
- +

Recuperator de aer BSK ZEPHYR

Unitatea descentralizată de recuperare a căldurii BSK Zephyr este o soluție de ventilație concepută pentru zonele fără infrastructură de ventilație existentă. Este ușor de instalat, are un zgomot și un consum de energie foarte scăzut și are conexiune wireless încorporată.

Descrierea recuperatorului BSK Zephyr

Recuperator BSK Zephyr

Unitatea de alimentare și evacuare BSK Zephyr este proiectată pentru a asigura schimbul de aer cu încălzirea aerului de intrare datorită recuperării căldurii într-un schimbător de căldură ceramic. BSK Zephyr este destinat instalarii in hoteluri, birouri, spatii publice mici, apartamente si cabane.

Unitatea de recuperare a căldurii din cameră single BSK este o soluție de ventilație inteligentă, ușor de instalat pentru încăperile fără infrastructură de ventilație centralizată.

BSK Zephyr se bazează pe un schimbător de căldură ceramic conectat la un ventilator reversibil. Dispozitivul funcționează pe un ciclu periodic de 70 de secunde de alimentare și evacuare a aerului. Când funcționează ca o evacuare din încăpere, aerul cald încălzește schimbătorul de căldură ceramic, iar atunci când direcția de alimentare se schimbă, schimbătorul de căldură eliberează căldura acumulată în aerul proaspăt care intră. Eficiența recuperării căldurii ajunge la 90%.

Modulul Wi-Fi încorporat asigură comunicarea fără fir între mai multe dispozitive, asigurând funcționarea simultană armonioasă a mai multor dispozitive. Controlul se realizează folosind aplicația BSK Connect, disponibilă în AppStore și Google Play. Dispozitivul este echipat cu o telecomandă care vă permite să setați una dintre cele trei viteze, unul din trei moduri pentru menținerea umidității, un mod de noapte cu zgomot redus, precum și unul dintre cele trei moduri de funcționare: evacuare, alimentare și invers. În funcție de capacitatea instalată, nivelul de zgomot variază de la 24 la 48 dB(A). Unitatea de schimbător de căldură poate fi îndepărtată cu ușurință pentru curățarea și înlocuirea filtrelor.

Funcțiile dispozitivului

☑️ Recuperator cu schimbător ceramic cu eficiență de recuperare a căldurii de până la 90%

☑️ Clasa energetica A+

☑️ Funcționare silențioasă

☑️ Senzor de umiditate integrat. Posibilitatea de a alege unul dintre cele 3 niveluri de umiditate: 40%, 60% sau 90%

☑️ 4 niveluri de viteză a ventilatorului

☑️ 4 moduri de funcționare

☑️ Nu este nevoie să scurgeți condensul

☑️ Telecomanda

☑️ Motor fără perii care asigură eficiență ridicată și consum redus de energie

☑️ Controlul dispozitivului folosind aplicația Wi-Fi

☑️ Filtru G3 la intrare si iesire

☑️ Canal telescopic cu lungimea de 290-520 mm

☑️ Panoul frontal rabatabil (oprește alimentarea cu aer extern când dispozitivul nu funcționează)

☑️ Instalare simplă și rapidă

☑️ Curățare și întreținere ușoară

BSK Zephyr recupereaza căldura aerului viciat evacuat din incinta utilizând un acumulator de căldură ceramic si un ventilator care functioneaza in ambele sensuri, in cicluri alternative de cate 70 de secunde in care extrage  respectiv introduce aer în incapere.

Cicluri de functionare:

Ciclul I: Aerul viciat cald este eliminat din camera trecând prin acumulatorul ceramic de caldură. Ca rezultat, aerul cald incalzeste si umezeste acumulatorul, transferand pana la 90% din energia sa termica. Pe măsură ce recuperatorul de căldură ceramic se încălzește, ventilatorul trece în modul de alimentare automata.

 Ciclul II: Aerul proaspăt din exterior, filtrat de praf, microbi, alergeni sau poluanți trece prin acumulatorul ceramic de caldură, proces in timpul caruia absoarbe umiditatea și preia energia termica la o temperatura apropiata de cea a camerei. Într-un interval de timp de 70 de secunde, pe măsură ce temperatura acumulatorului scade, are loc trecerea ventilatorului în modul de evacuare și ciclul de funcționare se reia. Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură își schimbă modul de funcționare între admisia de aer proaspăt și evacuarea aerului viciat la fiecare 70 de secunde iar eficiența de recuperare a căldurii poate ajunge astfel până la 90%.

BSK Zephyr functioneaza in trei moduri diferite:

  • Alimentarea încăperii cu aer proaspăt adus de afara; 
  • Evacuarea aerului viciat din interior;
  • Ventilație cu recuperare de căldură eficienta energetic. 

Structura internă a recuperatorului BSK Zephyr:

Structura internă a BSK Zephyr

Moduri de operare

Unitate compactă de recuperare a căldurii de perete ZEPHYR 60m3/h WiFi Cod producător ZEPHYR

☑️ Mod de alimentare - Dispozitivul suflă aer din exterior în cameră timp de 30 de minute. După 30 de minute, începe să funcționeze în modul de recuperare cu recuperare de căldură. În acest mod, senzorul de umiditate nu este activ.

☑️ Mod de recuperare - Aparatul funcționează cu recuperare de căldură. Îndepărtează alternativ aerul viciat prin încălzirea schimbătorului de căldură ceramic integrat și apoi sufla într-un curent de aer proaspăt la o temperatură crescută. Direcția fluxului se schimbă la fiecare 70 de secunde. În acest mod, senzorul de umiditate este activ

☑️ Modul de evacuare - Aparatul elimină aerul din cameră timp de 30 de minute. După 30 de minute, începe să funcționeze în modul de recuperare cu recuperare de căldură. În acest mod, senzorul de umiditate nu este activ.

☑️ Modul noapte - Aparatul funcționează la cea mai mică viteză a ventilatorului (15m3/h) și închide panoul frontal pentru a reduce nivelul de zgomot

Datorită senzorului de umiditate, dispozitivul monitorizează constant nivelul de umiditate relativă din cameră.

Este posibil să setați pragul maxim de umiditate pentru higrostat pentru a-l adapta la încăperea în care funcționează. Odată ce nivelul de umiditate este stabilit, dispozitivul va extrage continuu aer din încăpere până când citirea senzorului scade sub valoarea setată. În cazul funcționării combinate a mai multor unități, toate dispozitivele vor funcționa în modul de evacuare până când umiditatea scade la valoarea dorită.

Funcții de control de la distanță

Unitate compactă de recuperare a căldurii de perete ZEPHYR 60m3/h WiFi Clasa de eficiență energetică A+

☑️ Porniți/opriți dispozitivul

☑️ Modul noapte

☑️ Mod de alimentare cu aer

☑️ Modul de recuperare

☑️ Modul de evacuare

☑️ Selectarea vitezei ventilatorului

☑️ Setarea pragului maxim de umiditate


Specificații principale
  • Producator Turcia
  • Suprafață, м² 20
  • Consumul de energie, W 6.3
  • Eficiența recuperării, % 90
  • Debit de aer, m3/h 60
  • Nivel de sgomot, Db 13.2
  • Dimensiuni 220x220x500
  • Telecomanda da
  • WiFi da