Recuperator de aer Marley MENV-180

Disponibilitatea: este
9 340 lei
- +

Recuperator de aer Marley MENV-180

MODEL DE BAZĂ: recuperator MARLEY MEnV-180

Eficient din punct de vedere energetic, CEL MAI SILENCIUS sistem de ventilație cu recuperare de căldură și un consum redus de energie. Doar 3 W!

Schimbătorul de căldură Marley MEnV-180 rezolvă următoarele probleme: ventilația unei case private / ventilarea unui apartament

Mișcarea aerului în cameră în timpul funcționării recuperatorului

MARLEY este un microclimat confortabil în casa ta. Fără înfundare, fără mucegai, fără curenți de aer.

 Daca ai: 

* Înfundat după instalarea ferestrelor din plastic

 *Obosit de praful nesfârșit pe pervaz 

*Zgomot și curent de aer atunci când ferestrele sunt deschise 

* Costuri mari de incalzire 

*Ferestrele deschise răcesc camera în loc să o reîmprospăteze

Recuperator compact german Marley MEnV-180 vă va ajuta. Recuperătorul Marley MEnV 180 reînnoiește complet aerul din cameră aproximativ la fiecare două ore. În plus, acesta este aer curat, filtrat, încălzit pe vreme rece și răcit pe vreme caldă datorită energiei aerului evacuat. 

Elementul ceramic al schimbatorului de caldura previne uscarea aerului in spatiul de locuit si asigura un microclimat intern confortabil. Setul de instalare include o carcasă izolată care previne înghețarea recuperatorului sau apariția condensului la temperaturi de până la -30°.

Principiul de funcționare al ventilației forțate descentralizate de alimentare și evacuare MARLEY MEnV 180: 

Un recuperator MARLEY MEnV 180:

Aerul cald uzat este îndepărtat din cameră în exterior în 70 de secunde și încălzește elementul ceramic. După aceasta, dispozitivul schimbă direcția de alimentare cu aer: acum aerul proaspăt din exterior intră în cameră și este încălzit de căldura acumulată în elementul ceramic.  

Două recuperatoare MARLEY MEnV 180:

În timp ce un dispozitiv oferă aer proaspăt, celălalt dispozitiv evacuează aer cald, uzat, afară. În acest caz, energia termică a aerului folosit se acumulează în elementul ceramic al recuperatorului. După 70 de secunde, ventilatoarele își schimbă direcția. Ambele dispozitive comunică între ele prin comunicație radio la o frecvență de 433,92 MHz. 

Ventilatorul recuperator Marley MEnV-180 are caracteristici aerodinamice îmbunătățite și funcționare silențioasă.  

Filtrele de recuperare Marley MEnV-180 sunt fabricate din material filtrant de înaltă calitate, caracterizat prin capacitate mare de reținere a prafului și rezistență de aderență. Clasa de curățare – de la G3 la F5. Aceasta înseamnă că următoarele nu vor intra în cameră: funingine, spori; funingine, polen de plante, lapte praf, praf de mină de cărbune, praf și sublimate metalurgice, sublime de oxid de zinc, aerosoli de ulei, ceață, praf fin (~ 5 microni), etc. 

1. Filtrul de praf clasa F5 captează praful din interior, reducând contaminarea schimbătorului de căldură ceramic. Este un element suplimentar de absorbție a sunetului.

2. Filtrul principal G3 protejează camera de poluarea de pe stradă. Designul filtrului recuperator folosește o casetă W-line, astfel încât 100% din suprafața filtrului este implicată în purificarea aerului. Compactitatea filtrului este asigurată de adâncimea sa mică - doar 60 mm. Materialul filtrant este montat într-o casetă de plastic în formă de undă situată în fața schimbătorului de căldură ceramic.

Caracteristicile enumerate fac posibilă asigurarea unei eficiențe ridicate a purificării aerului, rezistență inițială scăzută și durată lungă de viață a filtrului datorită suprafeței crescute a filtrului. 

3. Filtrul grosier este realizat din materiale polimerice spumate cu pori deschiși. Acest filtru previne pătrunderea prafului și a insectelor în conducta de aer a recuperatorului. Principalele avantaje sunt durabilitatea și capacitatea de a lucra în condiții de umiditate ridicată. Nu poate fi înlocuit și nu necesită întreținere.

Întreținere: filtrele sunt elemente înlocuibile și trebuie curățate atunci când sunt murdare (~1 dată la 6 luni, în funcție de condițiile de funcționare). Înlocuirea se efectuează după 2-3 servicii. 

Schimbător de căldură în interior

Pentru instituțiile preșcolare și de învățământ se recomandă utilizarea a două recuperatoare care funcționează sincron. Această soluție este adesea folosită pentru ventilarea spațiilor rezidențiale de înalt confort.

Avantajele Recuperator MARLEY MEnV180:

* Facut in Germania 

*Model silentios. Cel mai recent ventilator de tip EC este echipat cu un motor fără perii care nu necesită întreținere. Astfel de motoare sunt cele mai silențioase și mai durabile. Mai mult, ventilatorul este situat pe exteriorul peretelui și nu are contact rigid cu corpul dispozitivului.  

*Elemente suplimentare pentru instalare în pereți cu grosimea de 17 cm sau mai mult. 

*Schimbatorul de caldura MARLEY este un sistem de ventilatie descentralizat de uz casnic compact care nu necesita costuri pentru lucrarile de proiectare, constructie si instalare, sau instalarea conductelor de aer care reduc inaltimea incaperilor. 

*Recuperătorul MARLEY MEnV 180 folosește un acumulator de căldură ceramic inovator cu un volum de 2500 cc. 

*Clasa de filtru G3 sau F5 oferă protecție fiabilă împotriva fumului, prafului, polenului, funinginei 

*Protecția împotriva zgomotului stradal este asigurată de caracteristicile dispozitivului. Geamurile sunt închise, nivelul de reducere a zgomotului schimbătorului de căldură MARLEY depășește 40 dB(A) 

*Grație utilizării recuperatorului MARLEY, nivelul crescut de umiditate este eliminat și, ca urmare, apariția mucegaiului și mucegaiului 

*Mai mult de jumătate din pierderile de bani cheltuite pentru încălzirea unei clădiri se datorează ventilației, ventilației sparte și înghețului camerelor cu ferestrele deschise. Utilizarea unui recuperator MARLEY reduce aceste pierderi cu până la 80% 

* Echipat cu telecomandă, mod de ventilație sincronizat pentru o pereche de dispozitive! 

* Instalare ușoară, service ușor, control ușor 

*Consum de energie și mai mic - de la 3 la 7 W!

* Ventilația gospodăriei cu recuperare de căldură nu este doar rezonabilă și confortabilă, dar îndeplinește și cerințele codurilor moderne de construcție (SNiP 31-02-2001 clauza 9.6, SNiP 31-01-2003 clauza 11.5) 

*Poate fi instalat în încăperi finisate, subsoluri și parter 

*Certificat și aprobat în Rusia, Germania, Uniunea Europeană
sistem

*O carcasa externa cu protectie IPX4 impotriva umezelii, precipitatiilor si insectelor, realizata intr-un design modern, rezistenta la radiatiile ultraviolete, protejeaza peretele casei de urmele de umezeala care strica aspectul. *Ventilator de lungă durată, fără întreținere, cu trei moduri de performanță. 

*Element de filtrare clasa G4 sau G3. 

*Carcasa izolată a recuperatorului. 

*Carcasa recuperatorului, reglabila in functie de grosimea peretelui. 

*Panou decorativ cu comutator principal. 

*Element ceramic al recuperatorului. 

*Suprafața extrem de mare a elementului ceramic de tip fagure îi permite acestuia să absoarbă și să elibereze cantități mari de căldură din aerul care trece prin element într-un timp scurt.
schimbător de căldură ceramic

*Telecomandă

Telecomandă

*Setari reglabile de performanta a ventilatiei. 

*Comutator ON/OFF. 

*Mod de ventilație de vară cu capacitatea de a sincroniza funcționarea unei perechi de dispozitive.

Date tehnice ale recuperatorului Marley MEnV-180*:

3 pași Ventilator cu 3 nivele de putere:                                                   

Etapa 1 - 16 m³/h 

Etapa 2 - 25 m³/h 

Etapa 3 - 37 m³/h

putere Consum de energie: 

Etapa 1 - 3 wați 

Etapa 2 - 5 wați 

Etapa 3 - 7 wați

Eficienţă Eficiență până la 85%

nivelul de zgomot Zgomot ventilator: 

Etapa 1 - 22 dB/(A) 

Etapa 2 - 29 dB/(A) 

Etapa 3 - 35 dB/(A)

grosime Grosimea peretelui exterior al camerei: 280-500 mm. (opțiuni de la 170 la 1000 mm.)

dimensiunile blocului Dimensiunea unității interioare: 240 x 240 x 60 mm

diametrul găurii Diametrul orificiului necesar în peretele exterior: 180 mm

pictograma UV Rezistenta UV

Specificații principale
  • Producator Germania
  • Suprafață, м² 20
  • Consumul de energie, W 8
  • Debit de aer, m3/h 16
  • Nivel de sgomot, Db 35
  • Dimensiuni 240 x 240 х 60
  • Filtre da
  • Telecomanda da