Dedurizator Ecosoft FU 0817 CAB CI

Disponibilitatea: nu
18 000 lei

Dedurizator Ecosoft FU 0817 CAB CI

Filtrul Ecosoft FU 0817 CAB CI este conceput pentru a reduce conținutul de săruri de duritate - magneziu și calciu.

Ce este apa dură?

Calcar pe aparatele de încălzire, plăci albe pe gresie și pe instalațiile sanitare, pete pe suprafețele de sticlă - toate acestea sunt cauzate de apa dură.

Pe lângă impactul negativ asupra aparatelor de uz casnic, prezența sărurilor de duritate este dăunătoare pentru sănătatea umană și pentru starea pielii și a părului. Este o problemă atât în apa de la robinet, cât și în resursele naturale. Motivul poate fi duritatea ridicată a apei din sursă sau metodele învechite de tratare centralizată a apei.

O soluție eficientă pentru problemele legate de apa dură

Aparatele de dedurizare, cum ar fi Ecosoft FU 1035 CAB CI, sunt utilizate pentru a reduce duritatea apei. Rășina schimbătoare de ioni utilizată este HCR-S/S (rășină schimbătoare de cationi de la Dow, Dowex™). În timpul filtrării, are loc o reacție de schimb de ioni, cu rezultatul că cationii de duritate sunt înlocuiți cu cationi de sodiu inofensivi, ceea ce înmoaie apa.

Ecosoft FU 0817 CAB CI reduce consumul de energie, îmbunătățește eficiența echipamentelor de încălzire și reduce frecvența defecțiunilor, economisind costurile de reparații.

Care sunt caracteristicile filtrului?

  • Economii semnificative de detergenți - până la 50%
  • Hainele își păstrează culoarea și calitatea mult mai mult timp
  • Apă transparentă în fiecare robinet, corpuri sanitare strălucitoare și vase
  • Durată de viață mai lungă a echipamentelor de încălzire (cazan, ceainic, mașină de spălat și mașină de spălat vase)
  • Păr sănătos și piele mătăsoasă

Dechlorinate-Tap-Water-Fermentation.jpg

Dispozitiv de filtrare

Instalația constă dintr-un dulap compact cu un cilindru din rășină schimbătoare de ioni și o supapă de control. Biroul dispune si de recipiente pentru sare tabletata si prepararea unei solutii de regenerare. Un controler de control este instalat în partea superioară a corpului - o supapă care face filtrul complet autonom.

Cui i se potrivește?

Ecosoft FU 0817 CAB CI este conceput pentru dedurizarea apei menajere. Datorită designului său compact, este ideal pentru apartamentele urbane cu 1 baie pentru până la două persoane. Datorită dimensiunilor sale mici, filtrul este excelent și pentru casele private mici. Dacă este necesar, apa după dedurizare poate suferi o purificare suplimentară printr-un sistem de osmoză inversă.

Filtrul compact pentru dedurizator de apă Ecosoft FU 0817 CAB CI funcționează în mod autonom. Sistemul înmoaie eficient apa și controlează în mod independent toate procesele de lucru. Dacă resursa sistemului este epuizată, acesta va merge independent la regenerare, dar numai într-un moment în care consumul de apă este minim, pentru a nu vă priva de accesul la apă purificată. În plus, dedurizatorul își amintește intensitatea consumului tău de apă în momente diferite și se adaptează astfel încât apa curată să fie disponibilă chiar și la consumul maxim - de exemplu, în weekend.

Filtrul este conectat la conducta de alimentare cu apă rece. Apa prepurificată din impuritățile mecanice intră în carcasa filtrului umplută cu rășină schimbătoare de ioni. Apa trece prin stratul de rășină, în timp ce sărurile de duritate sunt reținute pe rășină. Apa purificată este furnizată consumatorului prin conducta centrală a corpului.

După ce resursa de rășină este epuizată, când nu mai poate absorbi ionii de duritate, supapa de control comută filtrul în modul de regenerare. Pentru confortul consumatorului, setarile supapei sunt programate in asa fel incat filtrul sa fie regenerat intr-un moment in care nu exista consum de apa. 

Regenerare

Regenerarea are loc în 4 etape, care sunt programate clar și realizate de supapă în mod independent. 

  • Prima etapă - filtrul este spălat cu un retur de apă, ceea ce permite materialului de filtrare să fie pufos și impuritățile mecanice să fie îndepărtate din acesta. 
  • Apoi, o soluție de sare este introdusă din rezervor în carcasa filtrului, trece prin rășină, în urma căreia sărurile de duritate sunt spălate din ea și, împreună cu reziduurile de soluție, sunt evacuate în canalizare. 
  • La sfârșitul regenerării, rășina este spălată cu un jet direct de apă (etapa 3) pentru a elimina saramura rămasă. 
  • Ultima etapă (4) este umplerea rezervorului de saramură cu apă pentru a dizolva sarea tabletă și pregătirea soluției pentru următoarea regenerare. 

Sistemul poate fi apoi utilizat din nou pentru purificarea apei.

Specificatii tehnice

ParametruSens
Productivitate, m 3 / oră0,8
Volumul schimbătorului de cationi, l8
Resursă, m 3 (cu o duritate de 5 mg-eq/l)1,6
Consum de sare pentru regenerare, kg0,8
Consum de apă pentru regenerare (volum de efluenți), m 30,08
Durata regenerării, min80…110
Presiune diferențială în regim de funcționare, bar0,5
Presiune de lucru, bar2…6
Alimentare electrică230 V, 50 Hz
Consumul de energie, W30
Diametrul conexiunii conductei1”
Greutate neta, kg20
Dimensiuni generale filtru (LxPxH), cm23 x 45 x 65


Cerințe de apă de filtrare

ParametruSens
Duritate, mg-eq/l7
Conținut de fier, mg/l0,2
Conținut de mangan, mg/l0,05
Oxidabilitatea permanganatului, mg О 2 / l5
Nivelul necesar de curățare de impurități mecanice, microni100
Temperatura apei sursei, °C
+4…+30
Specificații principale
  • Producator Ecosoft