Aer conditionat Mitsubishi Electric Caseta 4 directii SLZ-M50VA2 / SUZ-KA50VA5

Disponibilitatea: este
41 086 lei
- +

Aer conditionat Mitsubishi Electric SLZ-M50VA2 / SUZ-KA50VA5 18000 BTU

 

Clasa energetica: A++
Capacitate nominala: 18000 BTU
Nivel de zgomot: 25 dB
Regim de functionare: -10 … +46 °C
Dimensiune unitate interioara: 570x570x245 mm
Dimensiuni unitate exterioara: 800x285x550 mm
Refrigerant: R32/R410
 

Unitatea tip caseta SLZ-M combina o grila cu un design elegant, patrat si subtire cu cele mai recente tehnologii de economisire a energiei si este proiectata sa se potriveasca perfect in plafon, ceea ce o face ideala atat in birouri, cat si in magazine. Asigura un confort maxim prin distribuirea uniforma a fluxului de aer in intreaga camera.


Caracteristicile aparatului de aer conditionat Mitsubishi Electric SLZ-M50FA+SUZ-KA50VA 18000 BTU R32/R410

• Design elegant si compact pentru plafon suspendat 60×60

• Eficienta energetica ridicata

• Nivel de zgomot redus

• Motor DC inverter

• Pompa de condens incorporata

• Telecomanda infrarosu inclusa

• Senzor tridimensional I-See optional

• Control imbunatatit al fluxului de aer

• Posibilitate introducere aer proaspat

• Posibilitate conectare multisplit


Design nou – se potriveste in spatii de tavan inguste, cu inaltimea de numai 245 mm.


Senzorul optional 3D I-See asigura un confort personalizat, monitorizand automat suprafata camerei, prezenta persoanelor in incapere, pozitia si temperatura corpului.


Fluxul de aer orizontal elimina curentii deranjanti si imbunatateste controlul fluxului de aer.


Senzorul 3D I-See detecteaza numarul de persoane din camera. Apoi, calculeaza gradul de ocupare pe baza numarului maxim de oameni care s-au aflat in camera de-a lungul timpului, pentru a face economii de energie. Temperatura este controlata in functie de numarul de persoane.


Aparatul de Aer conditionat Mitsubishi Electric SLZ-M / SUZ-KA R32/R410 vine cu wi-fi optional. Acesta poate fi controlat si monitorizat utilizand un smartphone, o tableta sau un PC, prin intermediul aplicatiei MELCloud.

Sistemele de aer conditionat folosesc agenti frigorifici care sufera foarte usor transformari din gaz in lichid si inapoi, pentru a transfera caldura din interiorul camerei in afara locuintei in modul racire si in sens invers, in modul incalzire.


Cum alegi aparatul de aer conditionat inverter tip split:


Alegerea aparatului de aer conditionat, trebuie sa luati in calcul destinatia spatiului (locuibil sau comercial), cate camere si felul cum sunt amplasate (puncte cardinale), care sunt consumatorii electrici care degaja caldura, ce izolatia termica are cladirea, amplasarea cladirii fata de punctele cardinale si dimensiunile ferestrelor.

Pentru o dimensionare corecta a eficientiei unui aparat de aer conditionat, trebuie avute in vedere mai multe aspecte, cum ar fi:
 

 • orientarea ferestrelor (daca sunt orientate spre rasarit sau apus), numarul ferestrelor si dimensiunile lor;
 • numarul persoanelor care lucreaza sau locuiesc in apartament sau in unitatea respectiva;
 • puterea instalata a consumatorilor electrici ce emana caldura;
 • gradul de izolare termica a peretilor.


Cantitatea de energie consumata de un aparat de aer conditionat depinde in mare masura de clasa energetica a echipamentului. Aparatele de clasa energetica A, A+, A++ si A+++ pot avea un consum mai mic cu pana la 40% fata de cele de clasa C sau D, cu viteza fixa.
 

Sfaturi practice pentru cumpararea unui aer conditionat inverter tip split:

 

 • Nu instalati aparate de aer conditionat subdimensionate, pentru ca astfel le veti “forta” in exploatare, punandu-le in pericol durata de viata iar consumul de energie este mult mai mare iar randamentul lor este foarte scazut
 • Nu achizitionati aparate depasite tehnologic, de clase energetice inferioare. La raportul pret/calitate, diferenta de pret intre unul de clasa A si unul de clasa C se amortizeaza in primul an de functionare.
 • Cea mai frecventa greseala intalnita in alegerea aparatului de aer conditionat este supradimensionarea asta va insemna un consum mai mare, distribuirea aerului nu este uniforma, dezumidificare partiala iar costul facturei de energie electrica este la fel de mare.
 • Inainte de achizitionarea unui aparat de aer conditionat trebuie consultant cu un specialist si discutat ce aparat de aer conditionat se potriveste pentru suprafata dorita.


Stiati ca aparatele de aer conditionat…
 

In timpul racirii
 

Aparatul elimina in exterior caldura din incapere (de aceea, unitatea externa trebuie montata intr-un spatiu deschis).
 

In timpul incalzirii  
 

Incalzirea se realizeaza dupa principiul pompei de caldura, spre deosebire de aparatele care folosesc rezistenta electrica. Pompa de caldura extrage energia din aerul exterior si o aduce in interior, de aceea aparatele care asigura racire si incalzire se mai numesc si pompe de caldura.
S-a dovedit ca aparatele de aer conditionat cu pompa de caldura sunt cele mai economice si cele mai stabile mod de incalzire. Pot fi considerat chiar mai eficient decat o pompa de caldura care incalzeste apa pentru radiatoare clasice pentru ca unitatea de aer conditionat cu pompa de caldura realizeaza direct incalzirea aerului din incapere in timp ce o pompa de caldura aer-apa ori geotermala realizeaza incalzirea apei dupa care aceasta incalzeste la randu-i radiatoarele, in acest proces apar pierderile de caldura in sistem.
 

Functiile unui aer conditionat inverter tip split:

 

 • modificarea temperaturii aerului din incapere;
 • mentinerea temperaturii la valoarea setata;
 • curatarea aerului de impuritati.


Despre Mitsubishi Electric


Aparatele de aer conditionat Mitsubishi Electric este un lider mondial in sisteme de aer conditionat pentru uz rezidential, comercial si industrial. Provocarea de a crea sisteme de climatizare adecvate pentru conditiile climatice din Japonia a condus la dezvoltarea de echipamente uimitor de sofisticate si de sisteme care pot face fata in aproape orice conditii climatice. Sunt sisteme de top, deosebit de eficiente energetic si cu un impact negativ minim asupra mediului inconjurator. Mitsubishi Electric Quality, abreviat MEQ, inseamna 70 de excelenta in tehnologie, design si productie. Reprezinta cel mai inalt nivel in confort, eficienta si durabilitate. Mai simplu, reprezinta cel mai bun aer conditionat pe care il poti cumpara.

Aparatul de Aer conditionat Mitsubishi Electric SLZ-M / SUZ-KA R32/R410 este compatibil cu interfata pentru monitorizare la distanta MelCloud.

Specificații principale