Pompă de caldură GREE Versati III GRS-CQ8Pd/NhH-E

Disponibilitatea: este
96 985 lei
77 590 lei
- +

Pompă de caldură GREE Versati III GRS-CQ8Pd/NhH-E



Pompa de căldură din seria Gree Versati III  este un sistem de control al compresorului de inventar. Pompă de căldură multifuncțională aer-apă, care a absorbit tehnologiile avansate ale pompelor de căldură dezvoltate de unul dintre cei mai buni producători de tehnologie climatică din lume: companiile Gree (liderul mondial în numărul de aparate de aer condiționat produse - fiecare al treilea aparat de aer condiționat din lume este asamblat la fabricile Gree Electric Appliances Inc.) și Daikin (liderul mondial în vânzările de echipamente de climatizare din punct de vedere financiar).

Pompa de caldura aer-apa - aceasta este o unitate care folosește energia termică a aerului exterior pentru a încălzi apa din sistemul de încălzire și sistemul de alimentare cu apă caldă. Din punct de vedere structural, este format din două module: o unitate exterioară, similară cu unitatea exterioară a unui aparat de aer condiționat și o unitate interioară - un hidromodul. Hidromodulul are un modul de control cu senzor de debit și o unitate de automatizare, precum și o pompă de apă (pentru Versati este o pompă germană de la Wilo), un schimbător de căldură, un vas de expansiune și un încălzitor electric pentru încălzirea apei în caz de o defecțiune a unității exterioare. Pentru asigurarea sistemului ACM, la unitate este conectată un cazan de încălzire indirectă, care se achiziționează separat.



Pompe de caldura Gree Versati II - sunt dispozitive care permit incalzirea la temperatura joasa, prepararea apei calde si climatizarea folosind ventiloconvector. Datorită gamei lor mari de putere, acestea pot fi utilizate atât în clădiri rezidențiale mici, cât și în birourile administrative. Parametrii înalți și designul modern îl fac extrem de eficient din punct de vedere energetic și fiabil. Este posibilă conectarea sistemului la o instalație solară, ceea ce face ca sistemele Versati să fie și mai ecologice și mai eficiente din punct de vedere energetic. Pompele de căldură sunt ușor de utilizat și au o gamă largă de opțiuni pentru a lucra. Datorită utilizării unor încălzitoare electrice suplimentare, acestea pot încălzi camera la aproape orice temperatură exterioară.

Funcționând pe același principiu ca un aparat de aer condiționat convențional, Gree Versati 2 absoarbe căldura naturală din aerul din jur și o folosește pentru a încălzi apa pentru încălzire și pentru utilizarea apei calde. Vara, Versati poate inversa ciclul și poate furniza apă rece pentru răcirea verii. Pompele de căldură aer-apă Gree Versati sunt capabile să ofere o reducere de 4 ori a costurilor de încălzire!

Pompa de căldură Gree Versati II oferă deja astăzi o soluție pentru 5 sarcini simultan: 

  • Încălzire (apă de evacuare +25...+55°C) 
  • Răcire (apă de evacuare +7...+25°С) 
  • Încălzirea apei (până la +40...+80°С) 
  • Incalzire + apa calda 
  • Racire + incalzire apa 

Încălzirea este posibilă la o temperatură exterioară de -20...+35°С, răcire - la +10...+48°С, încălzirea apei - la -20...+45°С. Pentru a implementa funcția de încălzire a apei, pe lângă pompa de căldură, va trebui să achiziționați un cazan de acumulare indirectă, în care se va acumula apă caldă. Cazanul poate fi de la orice producător, inclusiv Gree.

În modul de încălzire în instalațiile aer-apă au loc următoarele procese:

  • Freonul la o presiune de aproximativ 2 bar trece prin schimbătorul de căldură al unității exterioare. Acolo absoarbe căldură și se transformă într-un gaz.
  • În compresor, presiunea gazului crește la 23-25 bari, drept urmare freonul se încălzește până la 70-90°C și trece la modulul hidraulic.
  • În schimbătorul de căldură al hidromodulului, freonul se condensează cu transfer de căldură către circuitul de apă. După aceea, freonul lichid răcit continuă să se deplaseze către unitatea exterioară.
  • În supapa de expansiune (regulator de debit), presiunea agentului frigorific scade brusc. Apoi freonul se deplasează înapoi la schimbătorul de căldură al unității exterioare pentru a începe un nou ciclu de lucru.



Prezența unei supape cu patru căi în fața compresorului determină reversibilitatea pompelor de căldură GREE. Cu alte cuvinte, pompele de căldură Versati pot schimba direcția fluxului de freon pentru a trece de la modul de încălzire la cel de răcire și invers. În timpul funcționării de încălzire, agentul frigorific se condensează în schimbătorul de căldură al modulului hidronic. În timpul funcționării de răcire, se produce condens în schimbătorul de căldură al unității exterioare.

Echipamentul Gree Versati 2 este capabil să funcționeze cu pardoseli încălzite cu apă, radiatoare de încălzire, ventiloconvectoare de perete, tavan și conducte, precum și cu panouri solare și alte sisteme termice ale unității. Sunt optime: 

  • Pentru case particulare cu o suprafață de la 80 m²: economii de 4 ori la încălzirea electrică!
  • Pentru restaurante: o reducere de peste două ori a costurilor de încălzire în perioadele reci ale anului plus posibilitatea de a utiliza căldura generată în bucătărie.
  • Pentru birouri: incalzire si aer conditionat profitabile cu ventiloconvector - economisirea consumului de energie electrica pentru incalzire si aer conditionat de 2,5 ori!

În plus, pompele de căldură Gree pot fi combinate în grupuri și oferă apă caldă, căldură sau rece obiectelor de diferite înălțimi. Cu o întreținere adecvată, acestea sunt proiectate pentru decenii de funcționare. Pompele de căldură Gree Versati se plătesc singure în mai puțin de 5 ani în spații comerciale și locuințe mari!

Caracteristici Pompa de caldura Gree GRS-CQ8Pd/NaD-K

Tip pompa de caldura
aer/apă
Mod de lucru
incalzire racire
performanta incalzirii in pardoseala
8 kW
Capacitate de racire in pardoseala
8,2 kW
EER (răcire prin pardoseală)
4.41
COP (încălzire prin pardoseală)
4.32
Consumul de energie al încălzirii prin pardoseală
1850 W
Putere de intrare pentru răcirea pardoselii
1860 W
invertor
da
Tipul de agent frigorific
R410A
Capacitatea de incalzire (fan coil/radiator)
7,7 kW
Capacitate de racire (fan coil)
5,5 kW
Putere de intrare de încălzire (convector/radiator)
2260 W
Putere de intrare de răcire (fan coil)
1850 W
Încălzire COP (fan coil)
3.41
Răcire EER (fan coil)
2,97
Nivelul de zgomot al unității exterioare
54 dB
Nivelul de zgomot al unității interioare
31 dB
Dimensiunile unității exterioare
980x427x788 mm
Greutatea unității exterioare
85 kg
Dimensiunile unității interioare
981x324x500 mm
Greutatea unității interioare
56 kg
Interval de temperatură de răcire (fan coil)
7~25 °C
Interval de temperatură de răcire (pardosea)
10~48 °C
Interval de temperatură de încălzire (fan coil)
25~60 °C
Interval de temperatură de încălzire (pardosea)
- 20~35 °C
Max. presiune a apei
Sunt 3
Temperatura de incalzire a apei
40 - 80 °C


Specificații principale